Taco/tortilla/nacho szósz

2009-01-12

sponsored links


Gondban vagyok ennek a mártás-szósznak a megnevezésével. Ahány helyen találkozom vele, mindenhol máshogy hívják. Mozikban nachos a becses neve, áruházakban tortillához árulják "dip"-ként, az eredeti recept neve pedig taco szósz volt. A lényeg viszont az, hogy nagyon finom. A házi készítésû sokkal jobban eteti magát, nem túl fûszeres, épp annyira hogy nem tudom abbahagyni. Szilveszterkor próbáltam ki elõször és nagy sikere volt. Chili nélkül készítettem, de aki szereti ha ég a szája, csak adjon hozzá egy egészséges méretû chilipaprikát apróra vágva.

Hozzávalók:
  • 1 nagy fej hagyma
  • fél fej piros kaliforniai parika (nagyobb méretû)
  • fél fej zöld kaliforniai parika (nagyobb méretû)
  • 2 konzerv hámozott paradicsom (legjobb a darabolt)
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • mozsárban törött koriander
  • õrölt kömény
  • frissen õrölt bors
  • 1 kis ek cukor
  • 2 kupaknyi ecet(15 %-os)
A hagymát, paprikát apró kockákra vágom. A hagymát kevés olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a paprikát, 5 perc után fûszerezem, és hozzáadom az áttört fokhagymát. Hagyom amíg üveges nem lesz az egész, és hozzáadom a paradicsomot (ha nem darabolt, akkor ezt felkockázom), és 1 kis evõkanál cukrot. Addig fõzöm, amíg besûrûsödik, ha kell még ízesítem.Belekeverem az ecetet, ez is attól függ ki mennyira szereti az ecetet, kevesebb is elég lehet, de tesóm még tovább ecetezi. Hagyom hûlni, majd tortilla chips-szel eszem. A fûszerekbõl nemtudom pontosan mennyi kell, ízlés dolga. Bon appétit!

Folytats a blogon ... lagrandeepicerie.blogspot.com/2009/01...

sponsored links

Keres?s