Sütõtökös rizottó

2010-01-16

sponsored links

A paradicsomos , többféle változatban nagyon befutott nálunk, és régóta terveztem kipróbálni a sütõtökös változatot. Igaz , így január környékén már nem ugyanolyan a sütõtök, mint teszem azt volt õsszel. A sütõtök leveshez nem használtam fel az egészet, kb 20 dk-t félre tettem. Nagyon egyszerûen készült, ízlés szerint mehet még bele talán bacon kockára vágva, vagy parmezán, de ebben a formában is finom.

Hozzávalók : kb 20 dk sütõtök, 1 csésze rizotto rizs, kis fej hagyma, 1-2 dl fõzõtejszín, 1/2 l alaplé ( én a dm-s alverde bio zöldségbõl fõztem ) , szerecsendió, bors, só,olíva olaj, vaj, 2 dl fehérbor.

Az olajat és vajat serpenyõbe öntöm, rá az apróra vágott hagymát, hagyom fonnyadni, közben a tököt apró kockára vágom, ha a hagyma megpirult, rádobom a tököt , hagyom szottyadni. Amikor már kérges a tökök széle, felöntöttem fehérborral, majd ment bele a rizs. Fûszereztem , amikor a bor elpárolgott öntöttem az alaplevet, úgy, hogy éppen elfedje . Amikor magába szívja, újra alaplé. Amíg a rizs nem lesz ehetõ. A végén némi tejszínt öntöttem hozzá, rottyantottam és kész.


Folytats a blogon ... szazholdaskonyha.freeblog.hu/archives...

sponsored links

Keres?s