Sült zöldség és kolbász passata mártásban

2009-11-18

sponsored links

Tegnap kedd, így ismét egy eredeti, ötletes, kicsit olaszos recept. Mert ha kedd, akkor olasz. Lényegében semmilyen különlegesség nincs benne, csak az alapanyagok vannak jól összeválogatva.
Ugyanolyan, mint bármelyik olaszos étel: egyszerû és finom! Íme a passatás sült tál!

Ha autentikusan szeretnénk csinálni, akkor chipolata kolbász kellene hozzá, de elõször is: most nem autentikusan csináljuk, másodszor: nem olaszok vagyunk, harmadszor meg: attól függetlenül, hogy nem chipolatát teszünk bele, még lehet jó!

Hozzávalók:
(2 személyre)

  • 4 kis szál kolbász (sütnivaló vag debreceni), vagy chipolata
  • 1 californiai paprika
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 fej paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
  • 3 dl passata

Elkészítési idõ: 30 perc
Egy nagy tepsi be dobáljuk bele a megmosott paradicsomot (elõtte csumázzuk ki), a megmosott gombát (egészben) a cikkekre vágott hagymát, a felszeletelt póréhagymát és a fokhagymákat (meghámozva de egészben) és a csíkokra vágott californiai paprikánkat. Rendezzük elegyenletesen, sózzuk, borsozzuk.
A tetejére tegyük rá a kolbászkákat (elõtte vágdossuk be õket), öntsünk rá kevés olívaolajat, majd 230 C-on 20-25 percig süssük.

A gomba jó sok vizet ereszt, ami összekeveredik a friss paradicsom levével: ez nem baj, sõt! Így a hagyma és a paprika is gyorsabban megpárolódik, majd lesül.
Húsz perc után vegyük ki a sütõbõl, keverjük össze és öntsünk rá 3 dl passata szószt és süssük további 10 percig!
(Boltban az olasz-szekciónál keressétek!)

Én parmezános pirítóssal tálaltam, de ízlések és pofonok!

***

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... hoditasakonyhaban.blog.hu/2009/11/18/...

sponsored links

Keres?s