Sült Kacsacomb- Dinsztelt káposztával

2009-12-10

sponsored links


Hozzávalók: pecsenye kacsa comb, só, bors, majoránna, szerecsen dió, víz, 2 hagyma, 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés: A kacsa combokat megmossuk, besózzuk, borsozzuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk. Bedörzsöljük majoránnával, és egy lábasba tesszük. Megszórjuk , szerecsen dióval, mellé teszünk 2 hagymát és 3 gerezd fokhagymát. És kicsit megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amiben meg tudjuk párolni a combokat. Fedõ alatt közepes lángon min. 50-60 percig pároljuk a kacsa combokat. Hús tûvel ellenõrizzük, mennyire puhult meg a hús. Ha megpuhult, elõmelegített, sütõ papírral bélelt tepsibe tesszük, és legalább 30 percig sütjük. A combokat félidõben megfordítjuk, és folyamatosan locsoljuk a pecsenye lével.

Dinsztelt káposzta
A káposztát (vöröset vagy fehéret, mindegy), a lehetõ legvékonyabbra felszeleteljük, vagy káposzta reszelõn legyaluljuk. A megfelelõ méretû lábosban zsír hevítünk (kb. egy evõkanállal), ebben megforgatjuk a káposztát, és megsózva, enyhén megcukrozva és egy kávéskanál õrölt köménnyel megszórva, lefedve, takarék lángon pároljuk. Amikor félig megpuhult, akkor két nagy, meghámozott almát reszelünk bele. Ha szükséges tovább sózhatjuk, és egy kanál cukrot is tehetünk ekkor bele ízlés szerint. A továbbiakban kevergetve, fedõ alatt tovább pároljuk. Amikor 95 %-ban megpuhult, ízlés szerint ecettel savanyítandó. Az almától különleges telt íze lesz (de aki nem szereti, el is hagyható belõle).Krumplit tálalunk még mellé.Isteni finom!!!

Folytats a blogon ... izletes-falatok.blogspot.com/2009/12/...

sponsored links

Keres?s