Sült halszelet pirított zöldségekkel

2008-10-11

sponsored links

Ez a legújabb kedvencünk, a tepsiben jó szárazra megsütött ponty, harcsa, busa, vagy pangasius filé (fagyasztott tengeri halfilé).Mi most pontyot és busa filét ettünk.

Nagyon egyszerû az elkészítése, ízlés szerint befûszerezzük, akár halfûszerrel, akár sima grillfûszerrel, fokhagymával, borrsal, sóval. Egy tepsit kikenünk repceolajjal (nem kell hogy álljon benne az olaj), majd belesorakoztatjuk a halszleteket és 180 fokon megsütjük kb. fél-háromnegyed óra alatt, úgy, hogy közben a levet amit engedett mindig leöntjük róla.
Így lesz fantasztikusan finom, minden zsírja kisül belõle és a bõre ropogós pirosra megsül! Arról nem is beszélve, hogy ez talán az egyik leges-legegészségesebb elkészítési módja! Ezt onnan is tudom, hogy amíg ránott pontyfilébõl kettõt tudtam csak megenni, addig ilyen sült filébõl akár 4-5 darabot is! Ráadásul nem érzünk utána olyan erõs telítettség érzést sem.
Egyszóval, minden halétel kedvelõnek meleg szívvel ajánljuk kipróbálásra!


A fogás másik fele nem igényel hosszú magyarázatot. Vettünk 1 fej brokkolit és 2-3 db színes paprikát. Ezeket feldarabolttuk és repce olajon pároltuk és megpirítottuk.


Most nem tettünk alá hagymát sem, csak fûszereztük, kínai fûszerrel (nagyon passzol ezekhez a zöldségekhez), zöldfûszerrel, sóval és borrsal. Ez aztán tényleg maga az egészség! Kicsit roppnaósra hagytuk a zöldségeket, hogy a bennük lévõ értékes anyagok megmaradjanak.


És az a jó, hogy a halat és a zöldségeket egyszerre lehet készíteni, hiszen amíg a halaszeletek sülnek a sütõben, addíg a zöldségköret elkészíthetõ! Csak a levet ne felejtsük el néha leönteni a halakról!

Egyszerûen és egy óra alatt el is készülhetünk vele, guszta, ízletes és nem csak a gyomrunknak, de lelkünknek is jót tesz!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... konyha-lakok.blog.hu/2008/10/11/sult_...

sponsored links

Keres?s