Sóska mártás

2007-07-01

sponsored links

Ismét itt a sóska szezon. Általában ilyenkor sokat tuszkolok a családomba belõle, de idén most jutott elõször eszembe.

Sóska mártás

ami mindig kell bele: sóska, vaj, liszt, só, tejszin

ami még finom lehet bele: egy kis cukor

A sóskát alaposan megmosom, kivágom belõle a kemény szárát. Vajon vagy olivaolajon a sóskát megpárolom, közben sózóm, de csak egy kicsit, addig párolom mig teljesen pépes lesz. Ekkor meghintem fehér tönköly liszttel összekeverem, felöntöm tejszinnel, és ovatossan összeforralom. Van aki a tejszin helyet tejet és tejfölt használ. Aki nem szereti a savanyú izeket rakhat bele egy kis cukrot, akár még piritva is.

Nagymamám a sóskát mindig nokedlivel és fõtt tojással kinálta. Mi jobb szeretjük fõtt burgonyával és egy darab sülthússal.

 


Folytats a blogon ... mai-kaja.freeblog.hu/archives/2007/07...

sponsored links

Keres?s