Sós rudacskák marisom módra..

2009-11-08

sponsored links

Kedvenc receptjeim, közé tartozik ez a sós rúd, ízletes, elálló és gyorsan kész van. Sütöttem már sajtos, mákos, szezámmagos, és természetesen köménymagos változatban.. mindegyik ízzel bejött. Az hogy elálló ez azért kétes, inkább elálló lenne, ha maradna..

Most pedig nézzük, hogyan is készül ez a sós sütemény.

Íme: 50 dkg lisztet elmorzsolok, 25 dkg vajjal, majd teszek hozzá 2 tojássárgáját, sót ízlés szerint, 1 csomag sütõport és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak. Ha sajtos készül, akkor 15 - 20 dkg sajtot teszek a tésztába. A jól kidolgozott tésztát 1 cm vastagra nyújtom, megkenem tojássárgájával, megszórom sajttal, vagy amivel ízesíteni szeretném. 200 fokosra melegített sütõben készre sütöm.

Finom ropogósra sült rudak elkészülte után, csak arra kell figyelnem, ha vendégeket várok, hogy maradjon is, mire megérkeznek..



Folytats a blogon ... receptjeim.blogol.hu/?perm=2850894

sponsored links

Keres?s