Sárgarépás-vöröslencsés krémleves

2010-03-04

sponsored links

Curryvel fûszereztem a levest, hiszen az indiai ízek igazán kedvemre valók. Paradicsomos változatban is elkészíthetõ, ebben az esetben krumpli helyett egy doboz paszírozott paradicsomot tegyünk a levesbe a lencsével együtt, 1/2 teáskanál cukor kíséretében.

hozzávalók:

2 ek olívaolaj
1 felaprított vöröshagyma
2 zúzott fokhagymagerezd
500 g felszeletelt sárgarépa
1 felkockázott krumpli
1 ek currypaszta
150 g megmosott, lecsöpögtetett vöröslencse
kb. 1 1/2 l zöldséglé
só, bors
ízlés szerint felaprított koriander

a limeolajhoz:

4 ek olívaolaj
1 lime reszelt héja és leve

A felhevített olajon pár percig sütöttem a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadtam a sárgarépát, a krumplit és a currypasztát, 1-2 percig kevergetve pirítottam, végül hozzáadtam a többi hozzávalót is. Fedõ alatt nem egészen fél óráig fõztem.
A levest turmixgépben simára turmixoltam, majd ismét felforrósítottam.
A limeolajhoz öszekevertem a hozzávalókat, és tálaláskor meglocsoltam vele a levest.

Louise Pickford: 200 gröna rätter


Folytats a blogon ... fuszerkert.freeblog.hu/archives/2010/...

sponsored links

Keres?s