Szépasszony gyömbéres gombaszósza

2008-05-15

sponsored links

Hozzávalók (1 adaghoz):
2 tányér bármilyen formájú kifõtt tészta
20 deka bármilyen gomba (lehetõleg a már megfeketedett lemezû, fonnyadt, kukacos példányokat válogassuk ki hozzá)
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
csipet só
1 pohár tejföl (nem baj, ha nincs)
1 csokor petrezselyem (el is maradhat)
Legalább két egyforma fûszeres üveg, az egyikben fehér bors, a másikban õrölt gyömbér legyen. (A hasonló fûszeres üvegek száma természetesen egyéni ízlés kérdése, nem szükséges a recept minden utasítását betartani.)

Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, apróra vágjuk. Kanálnyi olajon megfonnyasztjuk a szintén apróra vágott hagymát, rádobjuk a szétnyomott fokhagymát, megsózzuk. Hozzáadjuk a gombát, lefedjük, puhára pároljuk. Ha már kész, eltévesztjük a fûszeres üveget és fehér bors helyett megszórjuk egy teáskanál gyömbérrel. Amig összefõ, addig eldönthetjük, hogy a mártásunkat rögtön kiöntjük, vagy elõbb elnevezzük mondjuk "Gombamártás mandarin módra", vagy "Szépasszony gombája" vagy valami hasonló blikkfangos névre. Ha az átnevezés mellett döntöttünk, a tejfölt már ne adjuk hozzá a szószhoz, mert arra még szükségünk lesz, hogy meglocsoljuk vele a másik tányér, szósz nélküli tésztát.

Folytats a blogon ... brunnhildekonyhaja.freeblog.hu/archiv...

sponsored links

Keres?s