Szupergyors almássüti

2008-09-19

sponsored links



















Ha valaki még nem tapasztalta volna, megérkezett az õsz. Nyálkás, szürke és hideg. (Hogy mennyire hideg?? Nagyon. Reggel felfedeztünk egy újabb vészjelzõ ikont szép kicsi autónkban, mivel megjelent a fagyveszélyt jelzõ hópihécske a kilométeróra alatt - hiába, a négy fok az négy fok...)


Ilyenkor menthetetlenül rámtör a sütiéhség. Hogy milyen sütemény iránt? Az mindegy, csak gyorsan kész legyen és forrón is lehessen enni:)) Múlt hét elején Ízbolygó kolléganõ fantasztikus szilvás morzsasütije, a zsámbéki újságból (minimális átalakítással, de kép nélkül, mert kb. 10 perc alatt elfogyott), aztán egy gyors áfonyás sütemény (sajnos kép most sem készült - pedig nagyon finom volt, szabályosan el kellett rejtenem a végét a barátnõim elõl, hogy páromnak is maradjon).

Aztán kedden ez a gyors almás süti (nagyjából 15 perc munkával) - aminek kicsi párom is nagyon örült, különösen, mivel a fõételt (köles bébispenóttal, aszalt barackkal és fenyõmaggal) nem találta elegendõnek:))


Hozzávalók
1 csomag kész leveles tészta (hogy ez milyen isteni találmány:)))

3-4 alma
méz
fahéj
25 dkg túró

1 kis pohár joghurt
1 tojás

még több méz
szeletelt mandula, pirítva

Leveles tészta piteformába igazgatása után a hámozott, magozott, félbevágott, majd vékony szeletekre vágott almákat beleállítgatjuk a tepsibe, szépen elrendezve - persze a krém alól nem fog kilátszani, de akkor is. Mézzel jó alaposan meglocsoljuk, fahéjjal megszórjuk és kb. 15 percig sütjük 180 fokra elõmelegített sütõben. Közben az összes maradék hozzávalót (a mandulát kivéve természetesen:)) összekeverjük, az almák tetejére öntjük és újabb negyed órára (vagy amíg a krém középen is szilárd lesz) a sütõbe számûzzük az egészet. Mandulával alaposan megszórjuk. Azt hiszem, nem árulok el meglepetést, ha azt mondom, hogy a végeredmény nem volt hosszú életû.

Folytats a blogon ... gasztromano.blogspot.com/2008/09/szup...

sponsored links

Keres?s