Szilvás

2006-06-21

sponsored links

Szilvás-kakaós zabkása
zabkása
1 csésze natúr zabpehely
1 csésze víz
1 csésze tej
1 ek barnacukor
2 ek cukrozott kakaópor
1/2 tk fahéj
5-6 szem aszalt szilva

Pirítsd a zabpelyhet pár percig, amíg illatozni nem kezd. Öntsd rá a vizet, tegyél rá egy fedõt, és lassú tûzön hagyd puhulni 10 percig, közben néhányszor keverd meg.
Ha már nagyjából felszívta a vizet, jöhet rá a tej és a cukor. Újabb tíz percig takard le.
Végül jöhet rá a kakaó és a fahéj. Néhány percig még hagyd fõni fedõ nélkül.
Közben vágd az aszaltszilvát apró darabokra. Ha kész a zabkása, tedd egy tálba, és szórd meg a szilvával.

--------------------------------------------------------
1 személyes adag

Folytats a blogon ... cookie.freeblog.hu/archives/2006/06/2...

sponsored links

Keres?s