Szezámos tofukockák jázminrizzsel

2009-04-09

sponsored links

Még mindig Sarah Brown Vegetáriánus ételek négy kontinensrõl címû könyvének hatása alatt készült ez a gyors ebéd nemrég, miután impulzusvásárlóként megvettem egy csomag füstölt tofut a nagycsarnokbeli Ázsia-boltban. Persze a lejárati idõ elõtt egy perccel fogtam hozzá az elkészítésnek, de megérte.



Hozzávalók 2-3 személyre:

1 csomag tofu

A páchoz:
2 ek. sötét szójaszósz
3 ek. világos szójaszósz
1-2 ek. nádcukor
2 ek. rizsecet
1 ek. reszelt gyömbér
2 finomra vágott fokhagymagerezd

A bundához:
1,5 ek. liszt
1,5 ek. szezámmag
néhány ek. olaj

Mártogatáshoz:
Hoisin-szósz

A tofut szárazra töröltem és kb. 1 cm-es kockákra vágtam. A páchoz valókat összekevertem és jól összeforgattam a tofuval. Másnap folytattam a mûveletet, de fél órát minimum pácolódnia kell.

A lisztet összekevertem a szezámmaggal, megforgattam benne a tofukockákat és forró olajon kisütöttem õket. Közben forgatni kell, hogy minden oldalról piruljon.

Fõtt jázmin rizzsel és Hoisin-szósszal tálaltam. 


Folytats a blogon ... orientexpress.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s