Szezámmagos tofufalatok karottás-petrezselymes rizzsel

2009-08-23

sponsored links

Igazán gyorsan elkészíthetõ munkahelyre-vivõs étel? de nekem annyira ízlett, hogy ? bár tényleg nagyon egyszerû, mégis - közzéteszem itt a blogon?

Szerintem nagyon dekoratív is: ínycsiklandozóan néznek ki az aranyszínû, ropogós tofudarabkák. Party-falatként is simán el tudom képzelni, friss zöldségekkel vagy valamilyen mártogatóssal.

Az alapötletet ? ha jól emlékszem ? a Nélkülözhetetlen vegetáriánus könyvbõl merítettem.
S a következõképpen készítettem.

Szezámmagos tofufalatok

Hozzávalók (2 adaghoz)
20 dkg bio natúr tofu
szójaszósz
kb. 2 teáskanálnyi bio teljes kiõrlésû búzaliszt
szezámmag (a lényeg az, hogy kb. 1/3 ? 2/3 legyen a liszt-szezámmag arány)
olaj (nálam bio repce)

Elkészítés:
A tofut kb. 1X1 centis kockákra vágtam és szójaszószban pácoltam addig, amíg a többi hozzávalót elõkészítettem és a köretet elkészítettem. Egy fél-háromnegyed órás pácolódás (már) nagyon jót tesz neki.
A búzalisztet elkevertem a szezámmaggal.
A tofudarabkákat bebundáztam a szezámmagos liszttel.
Egy serpenyõben kevéske olajat forrósítottam, s a tofukockák minden oldalát aranyszínûre sütöttem. Papírtörlõre szedtem.
Azonnal tálalva a legfinomabb, hiszen, így a nagyon finom ropogós, de másnap elfalatozva is nagyon ízletesnek bizonyult.

Karottás-petrezselymes rizs

Hozzávalók (2 adaghoz)
? dl barnarizs (bio gyorsfõzésût használok)
2 közepes sárgarépa
? csokor petrezselyem
olaj (bio repce)
só (himalaya)

Elkészítés:
A rizst - miután alaposan megmostam ? pici olajon lepirítom, felöntöm kétszeres mennyiségû vízzel, sózom és fedõ alatt, kis lángon puhára párolom.
Amíg a rizs fõ, a répákat megtisztítom, megmosom, apróra kockázom. Kevéske olajon átforgatom, enyhén sózom, majd lefedve kis lángon, dinsztelem úgy, hogy a végeredmény kellemesen roppanós maradjon.
A petrezselymet alaposan átmosom, apróra metélem.
A rizst összekeverem a narancsszínû répakockákkal és ? miután elzártam alatta a gázt ? a friss petrezselyemmel.
Végtelenül egyszerû, de rendkívül ízletes és dekoratív köret.



Folytats a blogon ... cuisineadele.blogspot.com/2009/08/sze...

sponsored links

Keres?s