Szezon van

2009-05-01

sponsored links

Most kezdem érezni a tavaszt. Szezon van, a zöldségesnél 10 napja még 750ft volt egy köteg spárga, akkor erõs készetésemnek ellenállva éreztem hogy nem kell sokáig várnom. 1 hete 450 ft-ért vettem, de 2 napja már 300 volt... A magyar eper még várat magára, 1400ft-kg áron én még nem tudok elcsábulni, addig is marad a spanyol. A kertünkben viszont gyönyörü zöld eprecskék alakulnak már, alig várom hogy a jófajta, vegyszermentes sajátot szüretelhessük a balkondézsákból...

Aztán köszönhetõen a házunktól kb 100m-re esõ repcésnek, a kertünk végében levõ akácosnak és a keritésünk menti bodzabokroknak az allergia is meglátogatott idén úgyhogy bizton mondhatom, szezon van...  

Micsoda kitolás egyébként hogy a munkaszüneti nap az üzletekre is vonatkozik! Alig várom a holnapot hogy mehessek a zöldségeshez újabb adag spárgáért, nem beszélve a rebarbarámról amit reményeim szerint beszereztek nekem tegnap a nagybanin, hacsak nem horror még az ára... Kész izgalom.

Sajttal-spárgával göngyölt pulykamell (Update 1)

 

kb 70dkg pulykamell

50dkg spárga (nálam zöld)

füstölt sajt, 15-20dkg

3dl növényi tejszin

valamilyen zsirszegény ömleszett sajt (nálam most metros ARO lapka)

A pulykamellet szeletekre vágtam és kiklopfoltam, sóztam, borsoztam. A spárgát megmostam és letördeltem a fás végét, majd 5 percig pároltam. A füstölt sajtból szeleteket vágtam, majd elkezdõdött a tekergetés. Minden szelet husira fektettem 2 szelet sajtot, majd ráfektettem 3 spárgasipot, feltekertem és egy tüzálló tálba fektettem õket. Nyakonöntöttem a tejszinnel, ráreszeltem a maradék sajtot és kb 40 percet sütöttem fólia alatt, majd rápiritottam a sajtot a tetejére.

A kisült levébõl készitettem még hozzá sajtmártást: amikor készen lett a husi, leöntöttem róla a tejszines levet egy kicsi lábasba és beledobtam néhány szirszegény lapka sajtot (4-5db, amennyi hevert a hütõ polcán). Füszereztem egy csipet szerecsendióval és besüritettem 1 kk étkezési keményitõvel.

Az eredeti tervem az volt hogy salátával esszük majd, de annyira isteni volt hogy végül magában fogyasztottuk. A spárga krémesre sült a husiban, a sajt pikánssá varázsolta a semleges pulykamellet, nagyon kellemes nyitány volt ez az idei spárgának nálunk.


Folytats a blogon ... fogyikonyha.freeblog.hu/archives/2009...

sponsored links

Keres?s