Szardíniás rizs

2009-02-07

sponsored links

Ezt a receptet már régóta õrizgetem, s most friss szardíniához jutván végre rászántam magam. Nagyon finom együtt, de az áfonyás-paradicsomos rizs magában, vagy valami máshoz köretként is fejedelmi éteknek bizonyult.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók

Fél kg rizs
80 dkg szardínia
15 dkg vaj
1 csésze áfonya (aszalva is jó)
1 csésze fenyõmag
1 hagyma
3 közepes paradicsom
3 pohár víz/húslé
Só, bors, szegfûbors, petrezselyem, kapor, menta
 

Elkészítés 

Langyos vízben egy órán át áztatjuk a rizst, majd 2-3-szor átmossuk és leszûrjük. Áztatás közben leforrázzuk, majd meghámozzuk a paradicsomot. A paradicsomot és a hagymát kis kockákra vágjuk, az áfonyát meleg vízbe áztatjuk, majd leszûrjük.
A hagymát megpirítjuk a vajban, hozzáadjuk a fenyõmagot, majd egy kis pirítás után az áfonyát és a rizst is beleöntjük, és tovább pirítjuk.
Hozzáöntjük a vizet, a paradicsomot, a sót és a fûszereket, majd pár perc alatt összeforraljuk. Levesszük a tûzrõl, és letakarva pihentetjük. (Ha friss zöldfûszereket használunk, akkor - apróra vágva - csak most kavarjuk bele a rizsbe.)
A hal felét kivajazott tepsibe tesszük, rárakjuk a rizst, majd elhelyezzük a maradék halat a tetején. 160 fokon a hal megpirulásáig sütjük, majd az egészet átborítjuk egy másik (a könnyûség kedvéért kicsit nagyobb) tepsibe, és a másik oldalát is pirulásig sütjük. Melegen tálaljuk.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... torokkonyha.blog.hu/2009/02/07/szarde...

sponsored links

Keres?s