Szamócás túrótorta és Advent

2008-12-10

sponsored links

Jelentem megvagyok, élek és virulok, nem tüntem el végleg.
Az ok amiért hanyagoltam a posztok szaporítását, az az év végi hajrá. Mind a munkahelyen, mind pedik az otthoni teendõkben bele kell húznom így az ünnepek elõtt. Néha kevés a nap huszonnégy órája a feladatok ellátástra.

No de nem is ragoznám, tovább, ugyis tudja mindenki mirõl beszélek.

Ez a torta összcsaládos névnapi ünneplésre készült. Rég volt már ilyen össznépi vígadalom nálunk, az ünnpeltek Öcsi, Édesapám és Apósom voltak, vagyis a család férfi tagjai!

Mindhárman szeretik a túrós sütiket, igy hamar eldõlt mi is lesz a desszert.

Õszintén bevallom a piskótát a tortához ez alkalommal nem én készítettem, de nagyon szépet tudtam venni az itteni vásárcsarnokban. Ez is házi készítésû, tartósítószer mentes volt.

A többi hozzávaló:

  • 50 dkg túró (házit vettem szintén a csarnokban)
  • 1 cs. vanília ízú pudingpor (doktoros)(elkészítéséhez tej és cukor)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 13 dkg porcukor
  • 10 g zselatin (doktoros nem melegítõs)
  • fél l tejszín (hullala)
  • 1 citrom reszelt héjja
  • 25 dkg fagyasztott szamóca (lehet más gyümölcs is szerintem)
  • dekoráláshoz: koktélcsresznye, csokilapok

A pudingot készítettem el elõször a leírás szerint, mert le kellet hûlnie, hogy dolgozhassak vele.

A piskótát vízszintesen 3 részbe vágtam.A túrót jó alaposan kikevertem a porcukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal.

A tejszínt felvertem, majd a felét a túróhoz adtam a zselatinporral együtt. Mikor már a puding kihûlt, ezt is a túrós krémhez kanalaztam és homogén krémmé kevertem.

Eután jött a pikóta megtöltése.

A legalsó lapra kentem a túrókrám felét, majd a lecsepegtetett szamócaszemek felét találomra elszórtam a krémen.

Erre jött a másik piskóta lap, melynek a teteje hasonlóan járt, mint az alatta roskadozó társa.

A legefelõ piskótalap tetejét és a torta oldalát, pedig a megmaradt tejszínhabbal kentem be, illetve díszítettem.

A tetejére félbevágott koktélcsresznyéket ültettem és karácsonyi hangulatú csokilapokkal szegélyezetem.

Szép magas torta lett belõle!
Egy éjszakát hûtóben érleltem csak a másnapi ebédnél került az asztalra.

Nagyon-nagyon finom lett és olyan hamar elfogyott, hogy alig sikerült egy szeletet megmentenem, hogy az utókornak megörökíthessem!

 

 

Ezzel a fincsi torával szeretnék egyben minden kedves olvasónak nyugodalmas, szeretetteljes Adventi készûlõdést kívánni!Kívánom legalább annyira legyen szép ez az idõszak, mint maga Karácsony ünnepe!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... konyha-lakok.blog.hu/2008/12/10/szamo...

sponsored links

Keres?s