Szamócás túrótorta és Advent
sponsored links
Jelentem megvagyok, élek és virulok, nem tüntem el végleg.
Az ok amiért hanyagoltam a posztok szaporítását, az az év végi hajrá. Mind a munkahelyen, mind pedik az otthoni teendõkben bele kell húznom így az ünnepek elõtt. Néha kevés a nap huszonnégy órája a feladatok ellátástra.
No de nem is ragoznám, tovább, ugyis tudja mindenki mirõl beszélek.
Ez a torta összcsaládos névnapi ünneplésre készült. Rég volt már ilyen össznépi vígadalom nálunk, az ünnpeltek Öcsi, Édesapám és Apósom voltak, vagyis a család férfi tagjai!
Mindhárman szeretik a túrós sütiket, igy hamar eldõlt mi is lesz a desszert.
Õszintén bevallom a piskótát a tortához ez alkalommal nem én készítettem, de nagyon szépet tudtam venni az itteni vásárcsarnokban. Ez is házi készítésû, tartósítószer mentes volt.
A többi hozzávaló:
- 50 dkg túró (házit vettem szintén a csarnokban)
- 1 cs. vanília ízú pudingpor (doktoros)(elkészítéséhez tej és cukor)
- 1 cs. vaníliás cukor
- 13 dkg porcukor
- 10 g zselatin (doktoros nem melegítõs)
- fél l tejszín (hullala)
- 1 citrom reszelt héjja
- 25 dkg fagyasztott szamóca (lehet más gyümölcs is szerintem)
- dekoráláshoz: koktélcsresznye, csokilapok
A pudingot készítettem el elõször a leírás szerint, mert le kellet hûlnie, hogy dolgozhassak vele.
A piskótát vízszintesen 3 részbe vágtam.A túrót jó alaposan kikevertem a porcukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal.
A tejszínt felvertem, majd a felét a túróhoz adtam a zselatinporral együtt. Mikor már a puding kihûlt, ezt is a túrós krémhez kanalaztam és homogén krémmé kevertem.
Eután jött a pikóta megtöltése.
A legalsó lapra kentem a túrókrám felét, majd a lecsepegtetett szamócaszemek felét találomra elszórtam a krémen.
Erre jött a másik piskóta lap, melynek a teteje hasonlóan járt, mint az alatta roskadozó társa.
A legefelõ piskótalap tetejét és a torta oldalát, pedig a megmaradt tejszínhabbal kentem be, illetve díszítettem.
A tetejére félbevágott koktélcsresznyéket ültettem és karácsonyi hangulatú csokilapokkal szegélyezetem.
Szép magas torta lett belõle!
Egy éjszakát hûtóben érleltem csak a másnapi ebédnél került az asztalra.
Nagyon-nagyon finom lett és olyan hamar elfogyott, hogy alig sikerült egy szeletet megmentenem, hogy az utókornak megörökíthessem!
Ezzel a fincsi torával szeretnék egyben minden kedves olvasónak nyugodalmas, szeretetteljes Adventi készûlõdést kívánni!Kívánom legalább annyira legyen szép ez az idõszak, mint maga Karácsony ünnepe!