Szalonnás-sajtos-almás sült csirkemell

2009-10-15

sponsored links

A Vacsoracsatában Császár Elõd készítette el ezt az ételt, de a mûsor internetes oldalán pontatlan, hiányos receptet találtam. Így saját kútfõbõl, illetve a mûsorban látottakból kiegészítettem az ott leírtakat és egész finom kis ebéd kerekedett belõle.



Hozzávalók
80 dkg csirkemell filé
5 nagy szem piros alma
10 dkg trappista sajt
20 dkg karaván sajt
1 nagy doboz (375 g) 20%-os tejföl
50 dkg kockázott bacon
só, bors, fahéj
vaj

Elkészítés
Az almákat megpucoltam, magházukat kivágtam és nagy lyukú reszelõn lereszeltem. Ízesítettem egy kávéskanálnyi fahéjjal és állni hagytam kb. ? órát. A kétféle sajtot, szintén nagy lyukú reszelõn lereszeltem.
A csirkemelleket megmostam, majd hosszában félbe vágtam. Sóval, frissen õrölt színes borssal fûszereztem és egy kivajazott aljú tepsibe, egymás mellé fektettem. Ezekre a mellekre jöttek a rétegek. Elõször a fahéjas almát jól kinyomkodtam, hogy minél kevesebb lé maradjon benne, majd a húsokra rétegeztem. Ezután reszelt sajttal szórtam meg és ráöntöttem, majd elkentem rajta a tejfölt. Végül a felkockázott bacont szórtam rá, és elõmelegített sütõben, 180 fokon készre sütöttem.


Folytats a blogon ... pillanyufoz.blogspot.com/2009/10/szal...

sponsored links

Keres?s