Szalagos fánk

2010-01-31

sponsored links

Farsangkor legalább egyszer muszáj elkészíteni!

Hozzávalók (kb. 12 darabhoz):

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztõ
  • 3 dl tej
  • 1 evõkanál cukor
  • 1 tojás
  • fél dl olaj
  • 1 evõkanál rum
  • kb. fél liter olaj a sütéshez

Az élesztõt a langyos tejben a cukorral elkeverve felfuttatom, majd a többi hozzávalóval együtt hozzáadom a liszthez. Fakanállal vagy robotgép dagasztókarjával jól kidolgozom (kézzel nem lehet gyúrni, mert nagyon lágy a tészta). Egy órát kelesztem, majd vastagon lisztezett deszkára borítom, a tésztát, a tetejét is meglisztezem és óvatosan kb. 2 cm vastagra nyújtom. Fánkszaggatóval kiszúrom a fánkokat, a leesõ tésztadarabokat óvatosan újra összegyúrom és kiszúrom, az utolsó tésztadarabot kézzel formázom meg. Letakarom és újra kelni hagyom fél órát. Egy fedeles serpenyõben vagy lábasban olajat forrósítok és a fánkok közepét ujjal benyomom, majd a lisztes (alsó) felükkel felfelé az olajba teszem. Lefedem, kb. 2 perc alatt megsütöm az egyik oldalukat, majd megfordítom és a másik oldalukat fedõ nélkül sütöm meg. Porcukorral megszórva vagy lekvárral tálalom.



Folytats a blogon ... eszterkedvencei.freeblog.hu/archives/...

sponsored links

Keres?s