Stahl féle spenót

2009-06-03

sponsored links

A legutóbbi zöldséges túrám során szereztem be friss spenótot ami ebben a formában végezte a család nagy megelégedésére. Ahogy Stahl jelezte is elõre a könyvében, valóban jófajta kombináció, a gyermek szerintem megette volna az egész tálat ha hagytam volna...

Stahl féle spenót - Update 1

1kg spenót levél megmosva, leszárazva

6dl tejszin

15-20dkg reszelt parmezán

4 gerezd fokhagyma

só, bors, szerecsendió

5 tojás

A spenótot csikokra tépkedtem és kevés olajon megpároltam. Hozzányomtam a fokhagymákat, sóztam, borsoztam és megszórtam 2 nagy csipet szerecsendióval. Párolgattam picit majd felöntöttem a tejszinnel és fõztem további 10 percet. Hozzáadtam a parmezánt és jól átforgattam. Elõvettem egy sütõtálat, beleöntöttem a spenótos keveréket és egyenletesen eloszlattam. Fakanállal készitettem 5 mélyedést, amikbe beleütöttem az 5 tojást. Sóztam, borsoztam a tojásokat, a spenót tejszines levébõl kanalaztam rájuk 1-2 kanállal majd betoltam 200 fokra 10-12 percre, mig a tojások szépen megsültek. Én még sülés elõtt megszórtam a tetejét kb 10 dekényi maradék túróval is de ez elhagyható.

Fõételnek ettük mint a fõzeléket és nagyon kellemes, könnyü vacsora volt de az Úr ötlete szerint halhoz remek köret, igy másnap azt is kapott hozzá.

Stahl Judit Házias ételek könyvének nyomán...


Folytats a blogon ... fogyikonyha.freeblog.hu/archives/2009...

sponsored links

Keres?s