Spárgakrémleves

2009-05-28

sponsored links

A spárgát spárgával jelmondat jegyében a második körben spárgakrémleves készült.

Hozzávalók:
(4 személyre)

50 dkg spárga (1 csomag) (75 kcal)
1 evõkanál cukor (kb. 1,5 dkg = 60 kcal)
1,5 teáskanál só
2 dl tejszín (580 kcal)
1 l víz
2 evõkanál liszt (kb. 4 dkg = 140 kcal)
fehérbors

A feltéthez (vegetáriánusok ezt mellõzhetik):

1 teáskanál vaj (kb. 1,5 dkg =112 kcal)
5 dkg sonka (80 kcal)

Spárgakrémleves

Elkészítés:

A spárgát alaposan megpucoltam, hogy ne maradjon kérge, és egy liter sós, enyhén cukros vízben tíz perc alatt puhára fõztem. A megfõtt spárgákat kihalásztam a vízbõl, a fejüket levágtam (az a legfinomabb, legpuhább rész), félretettem, abból lett a betét a levesbe. A többit botmixerrel pépesítettem és visszaöntöttem a vízbe. Két evõkanál lisztet kevés félkész levessel kikevertem, ezzel besûrítettem, majd a már majdnem kész levest felöntöttem a tejszínnel. Ezzel már nem szabad forralni, nehogy összefusson. (Ha netán mégis megteszi a dög, botmixerrel még segíthetünk a dolgon.) Amikor elkészült, beleszórtam a spárgafejeket.

A feltéthez a szelet sonkákat kisebb kockákra vágtam, egy teáskanálnyi vajon megpirítottam, és a kitálalt leves tetejére szórtam.

 

Elkészítési idõ: 45 perc

Egy tányér leves energiatartalma feltét nélkül: 214 kcal (összesen: 855 kcal)
feltéttel: 262 kcal (összesen: 1047 kcal)


Folytats a blogon ... katakonyha.freeblog.hu/archives/2009/...

sponsored links

Keres?s