Spájzolás

2009-10-11

sponsored links


Még mindig nem igazi fõzés, csak "be". Az utóbbi két hétbõl egy eleve teljesen fõzés és evés nélkül telt, a többi pedig fokozatos rákészüléssel és "visszatéréssel". Ma viszont egy vasárnapi ebéd keretében megvolt a teljes visszaállás a normál kerékvágásba.
Nagyon jól esett különben a léböjt, úgy tûnik, bejön ez nekem, évi egy-két alkalommal azt hiszem, beiktatom.

A befõzés egyszerû paradicsomeltevést jelent különben. A leforrázott, meghámozott paradicsomot felforralva üvegbe töltöttem, mint a lekvárt, tetejére egy kis légzáró olajréteg került, fedõ, száraz dunszt. 9 üveg. A következõ paradicsomszezonig nem fog kitartani, de hát így jár, aki az utolsó pillanatra hagyja. Egy szusszra így is elég volt különben. Talán még jövõ héten belefér az ajvár, ha ügyes vagyok, de már kápia sem volt a csarnokban sehol, a Hunyadin is kevés helyen.


Többféle paradicsomból csináltam, de nem tudom a nevüket. Volt egy fura fajta, olyan az alakja, mint a töltött paprikáé. Már máskor is fõztem ilyet, finom volt. Próbálkoztam félig szárított paradicsommal is Chili&Vanília receptje alapján. Azt hiszem, majd ha lesz egyszer elektromos sütõm, akkor fognak ezek igazán jól menni, a meringue is mindig könnyen pirosra sül, nem elég kicsi ennek a sütõnek a legkisebb lángja sem az ilyen kunsztokhoz. Azért így sem lett rossz ez a félig szárított cucc, különösen langyosan ízlett nagyon. El tudom képzelni elõételként ezeket a kis kosárkákat valami krémmel megtöltve. Ez is micsoda hülyeség, októberben kipróbálni egy új paradicsomreceptet. Lehet, hogy jövõ nyárig kell várni a következõre!


Ez a chili mg simán csak szép. Fel fogom fûzni cérnára, aztán majd erõsítem vele a finom téli leveseket és másokat.

Folytats a blogon ... kisquiche.blogspot.com/2009/10/spajzo...

sponsored links

Keres?s