Sport-szelet 2.

2009-03-12

sponsored links

Ez a süti azért kapta a Sport-szelet nevet, mert jamaicai rum van benne, ami teljesen olyan ízt ad a sütinek, mint a régi, hagyományos csokié, a Sport szeleté. Aki ezt szereti, nem fog csalódni... :) 

 

A tészta hozzávalói:

- 70 dkg liszt,

- 10 dkg vaj,

- 3 evõkanál kakaópor,

- 1 csomag sütõpor,

- 30 dkg porcukor, 

- egy csipet só, 

- 2 tojás, 

- 1 dl tej. (Zárójelben jegyzem meg, hogy amikor elõször megsütöttem ezt a sütit, egy kicsit vastagnak tûnt a tészta, ezért a mostani csak kétharmad adagból készült. Így viszont inkább vékonynak tûnik, mert a tészta egy nap után beszívja a pudingot, és megpuhul, szóval jobb, ha az egész adagot csinálja meg az ember lánya.)

 

A krémhez szükség van:

- 9 dl tejre,

- 3 csomag csokipudingra,

- 20-25 dkg kristálycukorra (azért írom így, mert ha valaki édesebben szereti, akkor lehet bele 25 dkg-t tenni),

- 1 adag jamaicai rumaromára.

 

A tetejére kerül:

- csokibevonó, vagy

- 5 ek. porcukor,3 ek. kakaópor, 3 ek. víz, kb. egy ek. vaj.

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból a szárazakat összekeverjük, majd belemorzsoljuk a vajat, hozzágyúrjuk a tojást, és a tejjel összegyúrjuk. Nagy gáztepsi hátulján 4 lapot sütünk belõle (kb. 32x32 cm-es lapok lesznek). Hûlni hagyjuk a lapokat.

A csokipudingot csomómentesre keverjük kb. három deci tejjel, majd beleöntjük a maradék tejbe, beletesszük a kristálycukrot, majd felfõzzük. Ha kihûlt, belekeverünk 1 jamaicai rumaromát.

A krémet a lapok közé simítjuk, a tetejére csokimázat teszünk. Ha nincs, a fentiekbõl készítünk: összekeverjük a porcukrot és a kakaót szárazon, hozzákeverjük a vizet, felforraljuk, majd levesszük a tûzrõl, és belekeverjük a vajat, hogy teljesen elolvadjon (azonnal rá kell önteni a tésztára, mert hamar megdermed.)

 

És íme a remekmû (megmentett utolsó darabok a fotózáshoz:))))))))

 

 

 

Jó étvágyat!


Folytats a blogon ... 5balkez.freeblog.hu/archives/2009/03/...

sponsored links

Keres?s