Spenótszuflé

2009-10-13

sponsored links

Anyu nevezte így. Kísérletezés végeredménye lett, így pontos számadatokkal nem tudok szolgálni, csak úgy kb.

Hozzávalók:

  • egy zacskó apróra vágott mirelit paraj (avagy spenót) - nem tudom, mekkora zacskó volt, szerintem  450g.
  • 125g-os juhtúró (simán fért volna bele több is, kipróbálom legközelebb negyed kilóval, de csak ennyi volt itthon)
  • reszelt sajt. Na ezt tényleg nem tudom, mennyi, összesen negyed kiló biztos elfogyott...
  • só, bors, piciri szerecsendió
  • egy gerezd fokhagyma kinyomva nyomón

Elkészítés:

A spenótot felengedjük, jól kinyomkodjuk szûrõn, beleplöttyintjük egy tálba. Rádobjuk a túrót, fûszereket, meg egy adag reszelt sajtot (elõször raktam bele kb 10 dekát, de nem volt elég, úgyhogy raktam bele még valamennyit, kb 5-8 dekát... de ha kétszer ennyi túró lett volna benne, bõven elég lett volna szerintem a tíz deka sajt bele... nem tudom, még fejlesztés alatt áll a recept, majd ha legközelebb csinálok, beírom a változtatásokat), és jól összekeverjük-gyúrjuk-stb-zzük. Fogunk egy jénait, beleöntjük ezt a trutymót, majd jól megszórjuk még sajttal, hogy rendesen befedje, majd lefedjük a jénai tetejével. Benyomjuk a sütõbe, hát, olyan húsz percre, lehet, hogy fél óra is volt, annál tuti nem több.

Bocsánat, ez kissé bizonytalan lett, de finom :) Ha valaki akar kísérletezgetni, nyugodtan pontosíthat rajtam!


Folytats a blogon ... receptek.freeblog.hu/archives/2009/10...

sponsored links

Keres?s