Spenótos ricottás gnocchi

2009-03-18

sponsored links

Hozzávalók:
800 g spenótlevél
500 g ricotta
1 tojás
100 g liszt
olíva olaj
1 gerezd fokhagyma
kevés olaj
szerecsendió
só, bors

Elkészítés:

  1. Mossuk meg alaposan a spenótleveleket, majd forrásban lévõ, sós vízben fõzzük meg õket.
  2. Kevés olíva olajon futtassuk meg a zúzott fokhagymát, majd a leszûrt és lecsepegtetett spenótot pár percig.
  3. Miután kész, hagyjuk kihûlni a spenótot, majd vágódeszkán aprítsuk fel.
  4. Ezekután egy nagy tálban keverjük el a spenótot a ricottával, egész tojással és kevés liszttel.
  5. Fûszerezzükval, borssal és szerecsendióval.
  6. A gnocchi tészta állaga akkor jó, ha nem túl lágy, de mégis formázható.
  7. Készítsünk diónyi kis gombócokat, majd forrásban lévõ, sós vízben fõzzük ki õket. A gnocchi akkor fõtt meg, ha feljön a víz tetejére.
  8. Szedjük ki, csepegtessük le õket, majd kevés olajon egy serpenyõben süssük barnára mindkét oldalukat.
  9. Tálaláskor meghinthetjük reszelt sajttal, ami enyhén ráolvad a még meleg gnocchira.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... spenotreceptek.blog.hu/2009/03/18/spe...

sponsored links

Keres?s