Spenótos penne olívabogyóval

2009-03-30

sponsored links

Hozzávalók:
1 kg penne tészta
60 dkg spenótlevél
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
10 dkg juhtúró
2 dl tejszín
2 kanál tejföl
olaj
30 db fekete olívabogyó
só, bors
(parmezán sajt)

 

Elkészítés:

  1. A penne tésztát fõzzük ki sós, forrásban lévõ vízben.
  2. A vajon pirítsuk meg a zúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá a spenótleveleket.
  3. Fûszerezzük val, borssal.
  4. A juhtúrót keverjük ki a tejszínnel és a tejföllel simára.
  5. Szûrjük le a kész tésztát és adjuk a spenóthoz, kissé forgassuk át a vajon.
  6. Keverjük hozzá a juhtúrós mártást.
  7. Vágjuk apróra a fekete olívabogyókat, majd keverjük ezt is a penne tésztához.
  8. Dolgozzuk jól össze a tésztát és a mártást és már tálalható is.

Tipp: megszórhatjuk a tészta tetejét reszelt parmezán sajttal.
 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... spenotreceptek.blog.hu/2009/03/30/spe...

sponsored links

Keres?s