Spenótos-juhtúrós gnocchi

2009-05-07

sponsored links

Mindig meglepõdök azon, hogy "csupán" fél kg spenót MENNYIRE soknak néz ki :D Aztán persze ha fõzünk vele, egész kicsire esik össze a hatalmas adag. A Bosnyák téri piacon vettem spenótot szombaton, a hét folyamán fokozatosan fogyasztjuk el.
Tegnap spenótos-juhtúrós gnocchi készült itthon, eredetileg 2 személyre, gyakorlatilag kb. 4-6 személyes lett....... :D úgyhogy 2 napig ezt fogjuk enni, élvezettel! mert olyan finom lett :)

A gnoccihoz: krumpli, 1 tojás, liszt
6 szem krumplit héjában megfõztem, majd hagytam kihûlni, összetörtem, ízesítettem sóval, borssal, szerecsendióval és összekevertem 1 egész tojással, végül összegyúrtam annyi liszttel, amitõl kellõen rugalmas, de már nem ragadós tésztát kaptam. Kb. úgy 20-22 dkg. Kisebb adagokban csinos kis tésztakígyókat gyúrtam belõle, amiket kb. 2-3 centis nudlikra szaggattam. A tetejüket bevagdaltam picit. Lobogó sós vízben kb. 1-2 perc alatt meg is fõnek.
A kimert gnocchikra pár darabka vajat tettem, összeforgattam.

Spenótos-juhtúrós szósz: kb. 20 dkg friss spenót, 10 dkg juhtúró, 2 dl tejszín, só bors, fokhagyma
A spenótos-juhtúrós szószhoz kb. 20 dkg spenótot megmostam, apróra vágtam és egy kis vaj kíséretében megpároltam. Amikor már kezdett összeesni sóztam, borsoztam és hozzányomtam 3 gerezd fokhagymát. Miután elkezdtek összeérni az ízek kb. 10 dkg juhtúrót kis darabokban hozzáadtam. Pár percig együtt rotyogtak, végül hozzáöntöttem 2 dl tejszínt. Só ekkor már nem kell bele, mert a juhtúró is elég sós. Kiforraltam, majd beleforgattam az elkészült gnocchikat, ekkorra kellemesen be is sûrûsödött a szósz.
Reszelt parmezánnal ettük tegnap, ma ebédre, ma vacsorára, holnap ebédre.......... stb. :))


Folytats a blogon ... aprochef.blogspot.com/2009/05/spenoto...

sponsored links

Keres?s