Spenótos fasírozott, tésztával

2007-09-24

sponsored links

Hozzávalók:
45 dkg spenót (esetünkben mirelit)
4 tojás
30 dkg sajt - trappista
hagyma, fokhagyma, só, bors
vaj, zsemlemorzsa
tészta - 2 adag

Kifõzök tésztát, közben elindítom a sütõt. A tojásokat felverem, a sajtot a nagyobb lyukú reszelõn lereszelem és hozzáadom a kiengedett, kinyomkodott spenóthoz. Hagymát és fokhagymát vágok fel, ezzel ízesítem a masszát, meg még sóval, borssal. Ha kész vagyok, hosszúkás, kivajazott, zsemlemorzsás formába öntöm a cuccost, a tetejére egy kis kifõtt tészta kerül és az elõmelegített sütõben kb. fél óráig sütöm 200 fokon. Paradicsomsaláta illik hozzá.


A recept egy kedvenc ex-kolléganõmé, tõle kaptam pár évvel ezelõtt, azóta is nagyon sokszor csinálom, nem véletlen. Neki küldöm ezt a számot Anouk-tól.

 

Körbenéztem a Gasztroblog oldalán, és Gesztenye Gusztika is hasonlót, vagyis ahogy õ nevezi, spenótlepényt csinált mostanában. Látom már, hogy ki kell próbálom az õ változatát is.


Folytats a blogon ... bundasalma.freeblog.hu/archives/2007/...

sponsored links

Keres?s