Spenótos camembert sajtos quiche

2009-02-02

sponsored links

Már az õsidõk óta szemezgetek ezzel a recepttel, de valahogy mindig közbejött valami. Most az éhségen, egészséges életmódon kívül volt még egy motivációm is. Két hete a Tescoban vettem egy kisebb, 20 cm átmérõjû quiche-es tálat. Ez azért motivált hihetetlenül, mert így az elkészült quiche-t nem egy hétig, hanem csak pár napig eszem. Nem baj, majd ha lesz családom, akik minden morzsát elpusztítanak, akkor majd biztos azokat az idõket fogom visszasírni, amikor mindig maradt munkába vihetõ maradék az esti fõzésbõl. Addig meg maradnak a barátokJ
Még volt egy ösztönzõm. Zsuzsa mindig nagyon finom dolgokat készít amikor nála vagyok és most én is akartam valami jót amikor átjött hozzám.
Így, mindezt összeadva megszületett, múlt csütörtökön az elhatározás, hogy megalkotom a spenótos camembert sajtos quiche-t (huh, már a neve is bonyolult).

Hozzávalók:

Tésztához:
15 dkg teljes kiõrlésû liszt (éljen az a fránya diéta)
7 dkg vaj
1 tojás
Csipet só
+1 tojás a kenéshez

És még:
1 csomag mirelit spenót (én azt szeretem, amelyiknél egyben vannak a levelek, nincsen ízesítve, pürésítve)
2 szál újhagyma
1 vöröshagyma
3 dkg vaj
20 dkg camembert
1 tojás
1,5 dl tejszín
2 paradicsom
3 dkg parmezán sajt
Só, bors

+ felesborsó nehezéknek

Az omlós tésztát összeállítottam, kicsit nehezebb volt ezzel a rozsliszttel dolgozni, de hát mi nem nehezebb rozsliszttel??? Majd fóliáztam és a hûtõben pihentettem. Eredetileg fél órát akartam, de közben megnéztem egy rész az Office-ból és még mindenféle házimunkás teendõmet is elláttam, tehát a fél órából bõ egy óra lett, de persze nem történt katasztrófa.
Miután jól lehûlt, a kivajazott formába tettem. Leborítottam sütõpapírral és rápakoltam a felesborsót nehezéknek. 200 fokos sütõben 20 percig sütöttem, majd leszedtem a papírt a borsókkal. Bekentem a tojással a tetejét és még 7 percig sütöttem.
Közben elkészítettem a spenótos tölteléket. A vajat megolvasztottam és benne megpároltam az apróra vágott vöröshagymát és amikor jónak nézett ki a kis szálakra vágott újhagymát. Kb 2 perc után beletettem a spenótot. Fõztem úgy 10 percig, hogy jól elpárologjon a leve, majd sóval és borssal ízesítettem.
Amikor a tészta megsült rápakoltam ezt a spenótos keveréket, erre rá a vékonyra szelt sajtot, a szeletelt paradicsomot. Leöntöttem a tejszínbõl és tojásból készült keverékkel, majd megszórtam a parmezánnal.
Visszatoltam 25 percre a sütõbe és vártam hogy az egész lakást betöltse az illata. Ez annyira nem nehéz, mert nem igazán egy nagy területrõl van szó. Míg a quiche sült Zsuzsával beszélgettünk, utána meg egy nagyon jót, és legfõbbképpen egészségeset ettünk.

És ahogyan szerintem a képeken is látszik az étel nagyon mutatós. Következtetés: legközelebb ha vendégeket várok felveszem a lehetõségek sorába.

Folytats a blogon ... gubomanofoz.blogspot.com/2009/02/spen...

sponsored links

Keres?s