Spaghetti alla carbonara

2009-12-28

sponsored links

A szénégetõk spagettije!

Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg spagetti
10 dkg füstölt húsos szalonna
3 dkg parmezán sajt (reszelt)
200 ml tejszin
2 db tojás sárgája
vaj
petrezselyem zöld
1 csipet bors (õrölt)
1 csipet só

Elkészítés:
Kockákra vágjuk fel a császárszalonnát és  pirítsuk meg egy kevés vajon. Hozzáöntjük a tejszínt, kevés sóval, borssal ízesítjük, majd hozzátesszük a kifõzött spagettit, és összekeverjük. Levesszük a tûzrõl, majd hozzákeverjük a két tojás sárgáját, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. A tetejére még szórhatunk reszelt parmezán sajtot, de anélkül is kítûnõ!
Azonnal tálaljuk. Száraz fehér bor a legfinomabb hozzá! Például a Siklósi Olaszrizling...

KÜLDD EL EMAIL-BEN



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Konyhailvezet...

sponsored links

Keres?s