Spagetti spenóttal, mogyoróval, fokhagymával, avagy a szülinapi fõétel, Jozeftõl

2009-07-06

sponsored links

Nem én találtam ki, de van olyan finom, hogy megérdemli, hogy ide fölkerüljön.

Hozzávalók:
- fél kiló bébispenótlevél (persze nembébi is jó gondolom, maximum tovább kell hõkezelni, nekünk most bébi volt) megtisztítva csíkokra vágva
- jó sok fokhagyma
- egy kis tejföl vagy tejszín vagy tej, mindez növényiben is jó
- marék földimogyoró, sótlan, darabolva
- szerecsendió, fehérbors
- spagettitészta, nekünk 2 fõre kb. 20-25 dkg
- parmezán a tetejére

Elkészítés:
Felraktuk a vizet a spagettinek, egy másik edényben meg elkezdtük megfonnyasztani a spenótnak úgy a háromnegyed részét. Mikor már kornyadozott, rádobtunk ipari mennyiségû fokhagymát, a rusztikusra aprított földimogyorót, rákanalaztunk egy kis tejfölt (ha tejjel vagy szójatejjel csináljátok, akkor egy kis lisztet szórjatok elébb, azt keverjétek el csomómentesre a zölddel, és utána rá a tejet, így besûrül majd szépen). Fûszereztük, és rádobtuk a maradék spenótot. Ekkor már csak arra kellett várni, hogy a tészta kifõjjön, amikor megtörtént, összekevertük a spenótos "szósszal".
Parmezánt reszeltünk rá.

Ahogy a mellékelt ábra is mutatja, a spenótot ressre hagytuk:



Folytats a blogon ... fozzunkurommel.freeblog.hu/archives/2...

sponsored links

Keres?s