Sonkák

2007-10-01

sponsored links





Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem!








BORBAN FÕTT SONKA


A füstölt sonkát alaposan megmossuk, megsúroljuk. Ezután néhány órára langyos vízbe tesszük, miközben a hús felpuhul, fellazul.

A fõzéshez 1 rész vizet és 1 rész bort használunk, amit néhány babérlevéllel borssal és szegfûborssal ízesítünk.

Általában 2-3 órai fõzés szükséges. A húst a levében hagyjuk kihûlni.








KÁPOSZTALÉBEN FÕTT SONKA

A megmosott, majd 1-2 órát langyos vízben kiáztatott füstölt sonkát fele víz, fele káposztalé összetételû, borssal és babérlevéllel ízesített lében fõzzük meg.
A húst a lében hagyjuk kihûlni.









BUNDÁBAN SÜLT SONKA


Fél kilónyi lisztbõl 1-2 tojással kemény tésztát gyúrunk, amelybe 1 kanálnyi zsíradékot is teszünk.
A tésztát 1/2 órai pihentetés után kinyújtjuk. A megmosott, csontnélküli sonkát 1 cm vastagon a tésztalapba csavarjuk, majd a tésztát megkenve, kikent edényben forró sütõben  kisütjük.
A sonkát a tésztában szeleteljük, vagy tetszés szerint kivhetjük belõle.








SONKA RÁNTVA

A házi nyers sonkát vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, 1-2 óráig tejben áztatjuk.
A tejbõl kivéve szárazra töröljük. A Szokásos módon bepanírozzuk és forró olajban aranysárgára sütjük
.
Babfõzelékkel is kiváló.






Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... disznotor.blog.hu/2007/10/01/sonkak

sponsored links

Keres?s