Somlói galuska

2006-04-05

sponsored links

Somlói galuska - 6-8 adag

Hozzávalók:
1 doboz Danesita piskóta tortalapok (vagy házilag készített piskótalapok)
6 dl tej
5 cl rum
1 zacskó vaníliás, és 1 zacskó csokis pudingpor
4 evõkanál cukor
2 dkg margarin
5 dkg mazsola
1 üveg magozott meggybefõtt
15 dkg apróra vágott vagy darált dió
1 flakon tejszínhab
Nesquik csoki ízû szirup

 

A tortalapokat ecset segítségével megkenjük rummal, lehet jó bõségesen. A pudingporokból 3-3 dl tejjel, 2-2 evõkanál cukorral külön-külön edényben sûrû krémet fõzünk. Amikor kicsit kihûltek, 1-1 dkg margarint keverünk el bennük, ez habosítja õket. A vaníliapudingba 5 dkg rumba áztatott mazsolát, a csoki pudingba fél üveg lecsepegtetett, magozott meggyet keverünk. Mindkettõbe 5-5 dkg darált diót is beledolgozunk. A krémeket 2-2 piskótalap közé kenjük, majd a tortát órákra a hûtõbe tesszük. Fogyasztás elõtt a tortából kis kockákat vágunk (én evõkanállal szaggatok belõle darabokat, nem olyan szép, de egyszerûbb). A tortadarabkákat egy desszertes tábla tesszük, sok-sok tejszínhabbal fedjük be, csokoládésziruppal meglocsoljuk, meggyszemekkel és diószórással díszítjük.


Folytats a blogon ... vegetarianus.freeblog.hu/archives/200...

sponsored links

Keres?s