Sertésszelet tejszínes málnaszósszal

2007-10-26

sponsored links

A karajszeleteket csontlében pároljuk, mikor már majdnem ehetõen puha, elõkészítettnek is tekinthetjük. Sóval, borssal bedörzsöljük, serpenyõben, forró olajon hirtelen kisütjük. Egyáltalán nem baj, ha kellemes kérge lesz, mint a hirtelensülteknek általában, és egy nagyon kicsit le is kaphat a serpenyõ aljára. Mikor a hússal elkészültünk, kivesszük az olajból, és az olaj nagy részét ki is önthetjük, annyi maradjon csak edényünkben, hogy bevonatot képezzen az alján. Ezután tehetjük a serpenyõbe a fagyasztott málnát, és folyamatos keverés mellett olvasszuk fel. Ha felolvadt, sóval, borssal és ízlés szerinti cukkorral ízesítjük. Felöntjük fõzõtejszínnel és addig kevergetjük lassú tûzön, míg nagyjából egynemû öntetet nem kapunk. Apró málnadarabkák azért lehetnek benne :)). Párolt rizzsel tálaljuk, közvetlen felszolgálás elõtt díszíthetjük néhány szem fagyasztott málnával, ami pillanatok alatt deresedni kezd, így egyfajta kellemes hangulatot teremt. Természetesen, ha nem fagyasztott málnából készítjük, a friss gyümölcs is remek díszítéshez.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... readeat.blog.hu/2007/10/25/sertesszel...

sponsored links

Keres?s