Scotch shortbread

2006-06-26

sponsored links

Jessie Bell nagyi skót teasüteménye
shortbread
45 dkg lágy vaj
1 csésze cukor
3 csésze liszt
1 csésze fehér rizsliszt
-----------------------------
Porcukor

Keverd el a cukrot a vajjal krémesre. Szitáld bele apránként a kétfajta lisztet, és addig keverd, amíg teljesen sima tésztát nem kapsz.

Fogj egy sütõpapírt és szórd meg egy kis porcukorral. A tészta egyharmadát nyújtsd ki rajta, nagyjából egycentis vastagságúra.
A sütiket kivághatod kerek sütiszaggatóval is, vagy késsel vágd tetszõleges alakúra, ahogy neked tetszik.
Az elkészült darabokat tedd egy sütõlemezre és szúrkáld meg egy villával.

160 fokos sütõben süsd 5 percig, aztán vedd lejebb a hõmérsékletet egy kicsivel és süsd még 15-20 percig.

Tökéletes nasi tea vagy kávé mellé.

Folytats a blogon ... cookie.freeblog.hu/archives/2006/06/2...

sponsored links

Keres?s