Scones

2010-03-09

sponsored links

A scones a hagyományos angol ötórai tea elmaradhatatlan tartozéka, amelyet dzsemmel és egy clotted cream nevû tejszínszerû készítménnyel fogyasztanak. Én reggelire szoktam készíteni, vajat, dzsemet és sajtot kínálok mellé, meg persze teát, kávét és narancslevet, kinek-kinek kívánsága szerint. :-)
Többféle scones receptet kipróbáltam már, mindegyik jó volt; mostanában vaj helyett joghurtot használok a tésztához, és így is nagyon bevált.

hozzávalók 16 darabhoz:

6 1/2 dl liszt
1/2 tk só
2 tk sütõpor
2 dl görög joghurt (ha nincs, jó a sima joghurt is, illetve tejszínnel is elkészíthetõ)
1 dl víz

A lisztet, sót és sütõport elkevertem. Hozzáadtam a joghurtot és a vizet, és gyorsan összedolgoztam (csak annyira, hogy összeálljon a tészta).
Lisztezett deszkára borítottam, 4 részre osztottam, amelyeket lisztezett kézzel kör alakúra (8-10 cm átmérõjû) lapogattam. Sütõpapírral fedett tepsire raktam, és lisztezett késsel kereszt alakban belevágtam a tésztába, hogy miután megsültek, a bevágás nyomán egyszerûen csak darabokra tördelhessem vagy vághassam. 220 fokra elõmelegített sütõben kb. 12 perc alatt megsütöttem.


Folytats a blogon ... fuszerkert.freeblog.hu/archives/2010/...

sponsored links

Keres?s