Saláta tonhallal

2009-06-07

sponsored links

Csak  így önmagában, egyszerûen. Mert mostanság valahogy nincsen kedvem fõzni. Helyette viszont annál nagyobb elõszeretettel vásárolom a zöldségeket, hogy valami könnyebb "ebédvacsorát" dobjak össze magamnak. Évszakfüggõ is ez,  gondolom én, hiszen itt a nyár (bárcsak éreznénk) és én olyankor általában nyerskoszton élek, vagy legalábbis csak a húst és a tojást sütöm vagy fõzöm.
A salátakészítésben szerintem az a legjobb, hogy talán nincsen is rá recept. Mindenki a saját ízlésének megfelelõen aprít, fûszerez, leönt és kever (én mondjuk így teszek), ezáltal kétszer ugyanazt az eredményt még nem kaptam. Itt is nagy szerepet játszik a kísérletezõkedvem, apránkét bevetek egyet a legújabb felfedezéseimbõl.
Ez most egyfajta magos mustár lesz a Lakeland-bõl de sajnos sem a honlapjukon, sem pedig a katalógusukban nem szerepel. Érdekes, pedig már hónapok óta lehet kapni  nem csak amolyan szezonális dolog, csodálkozom hát, miért nincsen sehol sem. Azért írtam, hogy "egyfajta," mert sokféle ízesítéssel lehet kapni. Ebben most reszelt torma van, de láttam már whisky-vel és brandy-vel "kevertet" is. Ez szolgáltatta a salátám öntetének lényegét.
 
E módon készült két adag:
 
Két nagyobb sárgarépát hosszában elfeleztem, majd felkarikáztam.  Adtam hozzá négy szál durvára vágott újhagymát, fél fejessalátát tépkedve, két levelet a kínaikelbõl felkockázva és egy doboz lecsöpögtetett tonhalkonzervet (a sós levest, nem az olajosat). Ezeket kissé összeforgattam, aztán  kevertem még hozzá egy evõkanál görög joghurtot és egy teáskanál tormás mustárt.
 
Egy kép a mustárról:
 
 
 
Megjegyzés: általában nem szeretek konzerveket venni, nem is szoktam, de ez alól a tonhal kivételt képez. Így sokkal olcsóbb, de sütéshez azért  mindig friss tunasteak dukál:)
 

Folytats a blogon ... sutieshusi.freeblog.hu/archives/2009/...

sponsored links

Keres?s