Sajtos pogácsa, vagy rúd

2009-12-26

sponsored links

Kezdõknek kifejezetten ajánlom ezt a sajtos, sós sütit, mert szinte elronthatatlan, és nagyon finom. Nálunk pár óra alatt észrevétlenül eltûnik. Lehet, hogy elpárolog?

Hozzávalók
30 dkg liszt
1/2 csomag sütõpor
2 tk só
1 kk frissen õrölt bors
2 tojás
1 dl tej
25 dkg vaj
15 dkg reszelt trappista sajt
A tetejére
1 tojás sárgája és 5 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés
A lisztet összekeverem a sütõporral, sózom, borsozom. A tojásokat felverem a tejjel, és hozzákeverem a fûszerezett liszthez. Alaposan beledolgozom a puha vajat, majd a reszelt sajtot, amíg az egész összeáll. 1-2 órára hûtõbe teszem.
Elõmelegítem a sütõt a legnagyobb fokozaton. A tésztát ujjnyira nyújtom, a tetejét megkenem tojássárgájával és megszórom reszelt sajttal. Pogácsa-, vagy rúdformát szaggatok belõle és a sütõ felsõ részén, 250 fokon 5 percig, majd 160-180 fokon további 15 percig sütöm, amíg aranybarna lesz.

Folytats a blogon ... pillanyufoz.blogspot.com/2009/12/sajt...

sponsored links

Keres?s