Sajtos kelkáposzta-kocka

2009-07-19

sponsored links

ez egy ezeréves recept (egy adag ára kb 30 Ft :-)))

most leegyszerûsítve:

ledarált (nyers) kelkáposztát rengeteg reszeltsajttal, valamennyi vajjal, tejföllel, tojássárgájával összekeverünk, fûszerezzük (vegeta, õrölt kömény, õrölt bors), elkeverjük, hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, sütõpapírral bélelt tepsibe öntjük, eleinte letakarva, aztán anélkül megsütjük

 

Sajtos kelkaposzta-kocka eredeti recept:

hozzavalok:
40 dkg kelkaposzta
3 dl sovany tej
3 dkg vaj (margarin)
2 csapott evokanal liszt
3 tojas
10 dkg reszelt fustolt sajt
1 evokanal etelizesito-por
2 gerezd fokhagyma
1 keshegynyi tort komenymag
1 keshegynyi torott bors
a tetejere 2 dl tejfol

A megmosott kelkaposztat darabokra vagjuk es ledaraljuk. A vajat
(margarint) felolvasztjuk, raszorjuk a lisztet, es habzasig kevergetjuk.
A forro tejjel felontve es tovabb kevergetve jo surure fozzuk. A
martashoz adjuk a daralt kelkaposztat, az etelizesitot, a borsot, a
komenymagot es a zuzott fokhagymat, valamint a reszelt sajt felet. Vegul
hozzakeverjuk a tojassargakat, es a tojasfeherjekbol vert kemeny habot.
Kikent es zsemlemorzsaval meghintett szogletes tepsibe simítjuk a
kelkaposztas masszat. A tetejere szorjuk a megmaradt reszelt sajtot es
ralocsoljuk a megsozott tejfolt. Alufoliaval befedjuk es az
elomelegitett forro sutobe toljuk. Kozepes langon 35-40 percig paroljuk,
vegul a foliat leveve, szep vilagos pirosra piritjuk a tetejet. (Ne
egjen meg a sajt, mert keseru lesz!) Kockakra vagva talaljuk.
 


Folytats a blogon ... bevaltreceptek.freeblog.hu/archives/2...

sponsored links

Keres?s