Sajtos brokkolipüré és Brokkolis saláta

2006-10-23

sponsored links

Hozzávaló:
1 fej brokkoli, megmosva, rózsákra szedve
5 szem krumpli, megpucolva, 1x1 centis kockákra vágva
20 dkg trappista jellegû sajt, 1 x1 centis kockákra vágva
2 evõkanál mustár
1,5 dl tejszín
2 dl joghurt

frissen õrölt bors
2 dl bébivíz
2 szál kakukkfû

A brokkolit és a burgonyakockákat gõz fölött puhára párolom. Ha a zöldségek megpuhultak, a baba ebédjéhez a párolt zöldségbõl 4-5 kanálnyit - a krumpli javára 2:1 arányban - 1 evõkanál sajtkockával összepürésítek. A pürét ¼ teáskanálnyi olívaolajjal és annyi bébivízzel hígítom, hogy az sûrû mártás állagú legyen. Ezzel kész is a bab ebéd.

A család ebédjéhez egy nagy keverõtálba kézi habverõ segítségével összedolgozom a mustárt a tejszínt és a joghurtot, sózom, borsozom, aztán már tálalok is.

A maradék párolt brokkolit egy tányérra helyezem, közepébe jöhet egy kis krumpli. Aztán az egészet megcsorgatom a joghurtos öntettel, rádobom a maradék sajtkockákat is, az egészet meghintem frissen õrölt borssal, majd a salátát megkoronázom az apróra vágott kakukkfûvel.

Forrás: Stahl.hu 


Folytats a blogon ... finomvolt.freeblog.hu/archives/2006/1...

sponsored links

Keres?s