Sajtos brokkolifelfújt

2009-10-04

sponsored links

Vegaságom kezdetén ? akkor még nem is írtam blogot - az elsõ ételek egyike volt ez a felfújt, amit akkor többször is elkészítettem.
Az tetszett, tetszik benne, hogy végtelenül egyszerû, a végeredmény mégis különleges és látványos, nagyszerûen szeletelhetõ.
(A fotó sajnos nemigazán adja vissza az élményt, no meg a sütõnk sem süt olyan szép egyenletesen, mint ahogyan én azt ideális esetben elképzelem.)

Aztán valahogyan az egész receptet el is felejtettem.
Nemrégiben aztán Anyu hozott a piacról szép fej, harsogóan friss, mélyzöld brokkolit. S mikor azon tanakodtunk, mi legyen belõle, hirtelen bevillant ez az étel?

Az eredeti recept a Nõk Lapja Caféról származik. Én pedig így készítem.

Sajtos brokkolifelfújt

Hozzávalók: (4 kisebb vagy 3 nagyobb adaghoz)

1 nagyobb fej brokkoli (megpucolva, rózsáira szedve kb. 40 dkg)
2 db (bio) tojás
2 dl tej (bio zabtejet használok)
bõ 2 evõkanál bio teljes kiõrlésû búzaliszt
1 dl fõzõtejszín (lehet ?sima? vagy növényi is)
10-13 dkg reszelt sajt (füstölt és nem füstölt vegyesen ? én így szeretem)
só (himalaya)
frissen õrölt bors

Elkészítés:
A megtisztított, rózsáira szedett brokkolit só vízben kb. 5-6 perc alatt megpárolom, leszûröm.
Vékonyan kiolajozott kisebb teflontepsibe vagy jénai tálba rendezem.
A tojásokat kézi habverõvel elhabarom a liszttel, a tejszínnel és a fûszerekkel, összekeverem a sajttal.
Az így kapott masszát a brokkolira öntöm.
(Az az ideális, ha olyan 3-4 centi vastagon van a brokkoli és a massza a sütésre szánt edényben, mert így a teteje szépen megpirul, a közepe pedig krémes marad, mégis átsül.)
Elõmelegített sütõbe tolom és ? kb. 20-30 perc alatt - pirosra sütöm.


Folytats a blogon ... cuisineadele.blogspot.com/2009/10/saj...

sponsored links

Keres?s