Sajtkrémleves pisztáciával

2009-01-27

sponsored links

A zord tél bekövetkeztével és a diétás szezonnak köszönhetõen igyekszem minél több levest enni. Amúgy is nagyon szeretem, de valahogy ritkán fõztem. Most viszont eldöntöttem, hogy rendszeresítem a levesfõzést. Ennek elsõ lépése az volt, hogy megvettem magamnak karácsonyra a 500 leves címû könyvet és hetekig csak nézegettem (hát, igen éljen az a elkurvult fogyasztói társadalom élén velem). Második lépésben félretettem a könyvet és elõbányásztam egy olyan levesreceptet, amit több mint egy éve nyomtattam ki (hát azok a csodás idõk amikor még volt a közelemben színes nyomtató), az egyetlen gasztoblogról, amit akkoriban olvastam. Most már gyakorlatilag gasztroblog függõvé váltam, de a ma is ez az egyik kedvencem.

Szóval a recept eredetileg a Domestic Goddess-en volt.

Hozzávalók:
8 dl zöldségleves (én mostanában csak Bio leveskockát használok)
1 dl tejföl
2 ek. liszt
15 dkg natúr krémsajt
5 dkg reszelt parmezán
2 dkg reszelt trappista sajt
10 dkg pisztácia
bors


Az elkészítés nagyon egyszerû volt, hiszen az eredetiekkel ellentétben én nem forráztam le a pisztáciákat, hanem rajtahagytam a kis barna héjat.
A levest besûrítettem a lisztes tejföllel, hozzáadtam a sajtokat, fûszereztem és összeforraltam. És kész is lett a nagyon finom, hihetetlenül laktató leveském.
Vacsora lett belõle két személynek és pluszba még két ebédhez leves munkába.

Folytats a blogon ... gubomanofoz.blogspot.com/2009/01/sajt...

sponsored links

Keres?s