Sacher-muffin az ellenállhatatlan

2009-12-02

sponsored links


Ha valaki igazán gyorsan, könnyû munkával szeretne viharos sikert elérni, akkor nyugodtan álljon neki a Sacher-muffinnak. Talán egy az egyetlen muffin, amiben hûtõben tárolva másnap is frissnek tûnik.
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsoki
- 10dkg vaj
- 2 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 10 dkg baracklekvár (sárgabarack a legjobb)
- 15dkg finomliszt
- 1 kiskanál sütõpor
a tetejére:
- 3 evõkanál sárgabaracklekvár
- 10 dkg étcsoki
- 2 dkg vaj
- 5 dkg fehér csoki
- 1 evõkanál fõzõtejszín

Elkészítés:
Sütõt melegítsük fel 175 C-ra (gáz: 4-es fokozat), a muffintepsiket kibéleljük papírkapszlival. A darabokra tört csokit a vajjal együtt gõz fölött megolvasztjuk, azután félretesszük és megvárjuk, amíg kihûl egy kicsit (ne legyen forró). Robotgéppel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd fakanállal hozzádolgozzuk a vajjal olvasztott csokit és a baracklekvárt. A lisztet elvegyítjük a sütõporral, azután hozzákeverjük a tésztához.
Egyenletesen elosztjuk a tepsi mélyedéseiben, majd az elõmelegített sütõben 25 percig sütjük. (tûpróbát javaslok, de ne süssük túl, mert száraz lesz). A kihûlt muffinok tetejét megkenjük baracklekvárral és behûtjük kicsit, hogy könnyebben megköt rajta a máz.
A csokimázhoz gõz felett megolvasztjuk a darabokra tört étcsokit a vajjal, és amikor langyosra hûlt, megkenjük vele a muffinok tetejét.
Közben a fehér csokit a tejszínnel gõz fölött fölvasztjuk és vékony csíkokat csurgatunk rá, akár rá is írhatjuk, hogy SACHER.
Ezen túlmenõne lehet még a dekorációt variálni. Lehet tenni rá színes dekordarát, fehér csokiforgácsot.

Jó étvágyat és zsebeld be a dícséretet.

Folytats a blogon ... kulinaris.blogspot.com/2009/12/sacher...

sponsored links

Keres?s