Rézpatkó a hegy aljában
sponsored links
Rézpatkó vendéglõ
1039. Bp. Szentendrei út 333.
Nyitva minden nap 12.00-22.00-ig
Kellemes kis kirándulásunk után megéhezve érkeztünk a Róka-hegy aljába, úgy döntöttünk, nem jövünk be a városba, a környéken keresünk valami kisvendéglõt. Sokáig nem kellett keresgélni, pár lépésre bele is botlottunk a Rézpatkó vendéglõbe, pont a csillaghegyi hévmegállónál, belenéztünk a kitett étlapba, és úgy döntöttünk, hogy ez jó is lesz, megnézzük, miért kapta 2008-ban a kerület legjobb étterme címet.
Látszott nagyon a vasárnap este, rajtunk kívül nem sok vendég volt, a nem dohányzóban konkrétan senki, a dohányzóban egy-két társaság, ez így pont jó volt, nem kellett sokat várni a pincérre. Aki amúgy gyors és udvarias volt, de mellette közvetlen, egy-két poént is elresztett, pl. amikor leszedte az asztalt, és aggódtunk, hogy mindent el tud-e vinni, azt mondja: ja, hát itt én vagyok a bank. :))
Indításnak kértünk gyorsan két hideg gyömbért (100/dl), az nagyon jól esett, gépi volt ugyan, de szerencsére nem spórolták ki belõle a belevalót, pont olyan volt, amilyennek lennie kellett. Én nem bíztam a kapacitásomban, de F. kért egy nyírségi tárkonyos húslevest krumpligombóccal (400.-), amit azért meg kellett kóstolnom nekem is (naná). A tejszínt ugyan egy kicsit szebben is eloszlathatták volna, de nagyon finomnak találtam, és bár én csak a lére és a (valóban krumpliból készült) gombócra utaztam, de zöldségbõl és húsból is volt benne bõségesen. Az utóbbi mócsingmentesen, aminek persze természetesnek kellene lenni, de sok helyen azért nem az.
Sajnos, a bélszínbõl készült ételek elfogytak, jó elõre szóltak, úgyhogy azokat nem is néztük, a szárnyasok közül vonzott volna a mézes vasalt csirke salátákkal, de végül közös megegyezéssel a Fatányéros mellett döntöttünk. Érkezett is viszonylag hamar egy jó nagy tál, rajta 2 gombafej rántva, 2xfél sajttal töltött borda rántva, 1 szelet natúr borda, 1 szelet rántott borda, 1 szelet párizsi borda, rizs és sült krumpli, mindez 3300 forintért. Ja, és négy darab röszti, mert azt ráalkudtam, bár én eredetileg úgy gondoltam, a felkínált köretek egy része helyett, nem is értettem, miért mondják, hogy raknak rá hármat, mert amúgy is sok a rizs meg a krumpli, én meg erõsködtem, hogy rakjanak csak négyet, nohát. Aztán megkaptuk pluszban, fel is számolták, (logikus, 300 forint lett), de megérte, mert nagyon finom volt, szép színû, kellõen sós, ropogós. Igaz, a pirosra sült, háziasan széles hasábburgonya-gerezdek is, és a rizs sem volt rossz, bár én azt kicsit pörgõsebben szeretem. Ezeket a húsokat szégyen lenne elrontani, nem is tették, jó volt mind, különösen a sajttal töltött variáció, amit meghagytam utolsó falatnak, aztán persze már küzdenem kellett vele, pukkadásig jóllaktunk. Kértünk hozzá salátát is, én káposztát (ropogós, édeskés, finom, 400 Ft), F. pedig görög salátát (500.-). Ez utóbbi uborka, paradicsom, lilahagyma, reszelt feta-szerûség. Nem volt rossz, de ez azért lehetett volna görögebb is. :)
Édességre (hagyományos választék) egyszerûen már nem volt kapacitás, így nekem maradt cappuccino (350.-), F. nek pedig türelmes várakozás, amíg én kortyolgatok és élvezem a sûrû tejhabot.
Étel:
Kiszolgálás:
Környezet:
Árak: