Rákóczi cheesecake

2008-12-06

sponsored links

Fúziós konyha!

Rákóczi túrós (lepény) és amerikai sajttorta házassága! Exkluzív közvetítés!

Amúgy semmi különös, az ötleten kívül. Sõt, az ötlet sem különös, tulajdonképpen adja magát. Mégse hallottam korábban mástól. Tehát.

Nekiindulunk a szokásos amerikaias sajttortának: kábé 30 deka darált kekszet összegyúrunk annyi olvasztott vajjal, hogy úgy-ahogy összeálljon. Ez saccra olyan 10 deka lehet, de az is elképzelhetõ, hogy több. Esetleg kevesebb, ha nagyon izzad a kezünk, fúj. A keveréket letapasztjuk a tortaforma aljára, 180 fokos sütõben világosbarnára sütjük.

Közben elkészítjük a sajtrészt, ami ezúttal 2 rész krémsajtot, 1 rész rendes magyar túrót tartalmaz, összesen háromnegyed kilót. Ezen kívül legyen még benne cukor ízlés szerint, a mi ízlésünk 5-6 evõkanalat diktál, vanília ízlés szerint, reszelt citromhéj (kedves gyerekek, a citrom héját a nemzetközi szállítás meg egyebek miatt mérgezõ dolgokkal vonják be, ezért jól meg kell mosni reszelés elõtt, hacsak nem saját termés), némi citromlé ízlés szerint, pár (2-3) tojás, valamennyi (1-másfél deci) tejföl lazítónak, valamennyi (1-másfél evõkanál) liszt összefogónak.

Na, kész is az alap, vegyük ki a sütõbõl, várjuk meg, míg kicsit kihûl, azután kenjük meg vékonyan baracklekvárral. Öntsük rá a túrós sajtos masszát, tegyük vissza a sütõbe, de már csak 160-165 fokra. Kb. háromnegyed óra múlva verjünk kemény habot 4 tojás fehérjébõl (bevallom, megcukroztam ezt is), kenjük rá a tortára és nyitott ajtajú sütõben szárítsuk úgy 10 percig. A végén folyamatos felügyelet mellett pár percet rá lehet grillezni, hogy egyenletesen megbarnuljon.

Legvégül pedig remélem, mindenki jó gyerek volt és megérdemli a Mikulásos trenderlit:

 

 

 

 

 

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... 1taletel.blog.hu/2008/12/06/rakoczi_c...

sponsored links

Keres?s