Rozskenyér parasztosan

2007-10-14

sponsored links

Rozskenyér parasztosan
80 dkg finomliszt, 30 dkg barna rozsliszt, 4 dkg élesztó, 1,5 dkg só, 6 dkg vaj vagy margarin, 1 tojás, kevés tej, 5 dl meleg víz, 2-3 kanál étolaj.
2 dl langyos vízben, 10 dkg rozsliszttel az élesztót elkeverjük. Ezután letakarva, védett, langyos helyen 6-8 órán át kelni hagyjuk. Ha jól megkelt az élesztó, akkor mély tálba öntjük. Hozzáadjuk az átszitált liszteket, a sót és az olvasztott vajat vagy margarint. Jól összekeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a langyos vizet, és keveróvilla segítségével nagyjából összedolgozzuk. A tészta további dagasztását kézzel folytatjuk mindaddig, amíg az sima felületú nem lesz. Ezután 2 órán át kelni hagyjuk meleg helyen, letakarva. Ez idó letelte után a megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Kettéosztjuk, lazán átgyúrjuk, cipót formázunk belóle és zsírozott, lisztezett sütólapra helyezzük. A cipók felületét kevés liszttel megszórjuk, 30-40 percig ismét kelesztjük, majd a megkelt cipók felületét tejes tojással megkenjük. Elómelegített sütóben, közepes túzön 45-50 percig sütjük. A kenyér felülete szép sárgásbarna lesz.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... hazikenyer.blog.hu/2007/10/14/rozsken...

sponsored links

Keres?s