Rozmaring - körte - zeller - dió - kéksajt

2009-10-25

sponsored links

A körtével erõsített zellerkrémleves ötlete Chili és Vanília blogjáról származik, de elhagytam belõle a tejszínt, nekem nem hiányzik (mint ahogy gyakran kihagyom a krémlevesekbõl). Ám mégsem vegán: régen elterveztem, hogy a leves mellé kéksajtos-diós rudat adok.


Körtés-rozmaringos zellerkrémleves kéksajtos-diós rúddal

A leveshez:
2 evõkanál olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 fej (60-70 dkg) zeller
1 nagy krumpli
2 nagy körte
1 ág rozmaring

bors

A sajtos rúdhoz:
50 dkg leveles tészta
10 dkg kékpenészes sajt
1 marék dió

A felaprított hagymát az olajon megdinsztelem, hozzáadom a fokhagymát. Közben a zellergunót meghámozom, kockára vágom. Mikor a hagyma már üveges, rádobom a zellert, hozzáadom a rozmaringot, átforgatom, fedõ alatt párolom. Felöntöm annyi vízzel, ami bõven ellepi, belekockázom a meghámozott krumplit. Ha a krumpli is puhára fõtt, beleteszem a hámozott körtét, pár perc alatt az is megfõ.
A levest leturmixolom, sózom-borsozom, ha nagyon sûrû lenne, vízzel higítom.

A levelestésztát lisztezett deszkán kinyújtom, felét megkenem a kéksajttal. Megszórom a durvára vágott dióval, ráhajtom a tészta másik felét, nyújtófával összepréselem a két réteget. 3 cm széles csíkokra vágom, a szalagokat megcsavarom. Elõmelegített sütõben, 200 fokon 15-20 perc alatt megsütöm.
4 adag


Folytats a blogon ... rossamela.blogspot.com/2009/10/rozmar...

sponsored links

Keres?s