Rostélyos parajmártással

2009-03-20

sponsored links

Hozzávalók:
50 dkg marha hátszín
olaj
4 kanál mustár
só, bors
1 gerezd fokhagyma
szerecsendió
5 dkg vaj
40 dkg spenótlevél
1 kanál tejföl

 


Elkészítés:

  1. A rostélyos hússzeleteket hûtõben az elkészítés elõtt 1-2 napig pácoljuk mustárral elkevert olajban.
  2. Sütés elõtt a széleit vágjuk be, klopfoljuk ki, majd enyhénzzuk, borsozzuk.
  3. Forró zsíradékban mindkét oldalát süssük hirtelen pirosra. Ezekután kevés vízzel engedjük fel és fedõ alatt néhány percig pároljuk, amíg meg nem puhul a hús.
  4. A spenótkrémhez fõzzük meg a spenótleveleket sós, lobogó vízben.
  5. Ha elkészült, akkor zöldségaprítógépben pürésítsük a spenótot a vajjal, tejföllel jól összedolgozva.
  6. Ízesítsük a pürét val, borssal, szerecsendióval és zúzott fokhagymával.
  7. Tálaláskor a húst még kenjük meg enyhén mustárral és helyezzünk mellé a spenótkrémbõl a tányérra.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... spenotreceptek.blog.hu/2009/03/20/ros...

sponsored links

Keres?s