Roston sült tengeri hal párolt ceruzababbal

2009-02-25

sponsored links


Sajnos, ezúttal is kép nélkül, ugyanis hamar elfogyott :) Valentin napi ebédünk volt, õszintén mondom, istenien sikerült, a fõzés közben feltörõ illatos gõzök, aromák mennyeivé tették az elkészítéstõl az elfogyasztásig a folyamatot:)

Roston sült hal, hozzávalók: Étvágy szerinti mennyiségû halfilé, fûszerek, citromlé, kakukkfû
Tengeri halfilét szeletekre vágtam, sóztam, borsoztam, fél citrom levével meglocsoltam,
kakukkfûvel megszórtam. Egy kiskanál vajon grill lapon megsütöttem a szeleteket, 2-3 perc alatt
elkészültek. Számomra, aki halat ritkán eszik, ám nagyon nyitott ez irányban, nagy élmény volt megtapasztalni, hogy a citrom valóban milyen jól illik hozzá, a citromhoz pedig a kakukkfû és az egészhez a vaj :)) *****

Párolt ceruzabab: 12,5 dkg ceruzabab, vaj, olívaolaj, só, bors.
A ceruzababot megmostam és vaj+olívaolaj keverékén megpároltam, sóztam, borsoztam. Tetszõlegesen zöldfûszerrel is lehet gazdagítani.

Köretként 1-1 szem héjában fõtt egész burgonyát ettünk hozzá, amit a ceruzabab illatos vajas-olajos mártásával meglocsolgattunk. Ez szintén *****-os gasztroélmény.

Hozzá 1-1 pohár fehérbort ittunk.

Folytats a blogon ... aprochef.blogspot.com/2009/02/roston-...

sponsored links

Keres?s