Ropogós chilis karfiol

2008-07-03

sponsored links

A forró nyári napokat kétféle képpen tudom elviselni vagy valami hûsítõt eszek, vagy valami erõsen fûszereset. Értem én a dörgést a mexikóiak és a chili közötti kapcsolatban. Igazából a spanyol konyha után érdeklõdtem, de addig kalandoztam a receptek között a neten, hogy a végül a mexikói konyhához kötöttem ki. Az alábbi receptnek végül kevés köze lett bármelyik Interneten olvasható recepthez, mert a sok recept végül úgy beindította a fantáziámat, hogy az alábbi hozta ki belõlem:

Ropogósra sült chilis karfiol

Hozzávalók
1 közepes nagyságú karfiol
kb.: 100 ml olíva olaj
100 g feta sajt (0,5 x 0,5 cm kockákra vágva
1 ? 2 chili
egy marék apróra vágott szárított paradicsom
néhány szár kakukkfû
esetleg parmezán

Az olíva olajt, a fetával, a szárított paradicsommal és a kimagozott karikákra vágott chilivel összekeverem, beledobom a kakukkfüvet és állni hagyom néhány órát (akár napokat is a hûtõben, a lényeg, hogy az olaj hermetikusan elzárja a többi összetevõt a levegõtõl).
A gázsütõt 200 fokra elõmelegítjük. A karfiolt apróbb fejenként éppen csak megfõzöm enyhén sós vízben (max tíz perc és kész, opt 5-6). Tepsiben fólia csónakba helyezem, hogy ne folyjék el az olaj, leöntöm a szósszal, megszórom parmezánnal és 25 percig sütöm.
 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... afonyasborju.blog.hu/2008/07/03/ropog...

sponsored links

Keres?s