Rohanós zöldborsófõzelék (sült virslivel)

2009-05-11

sponsored links

A borsófõzeléket imádjuk. Ha van friss borsó, akkor abból, ha nincs, akkor konzervbõl. De persze csak a legjobb minõségû, zsenge borsóból, a keményet kösz, nem kérjük. Ha nem tudjuk kitalálni, mit is lehetne gyorsan csinálni, nálunk ez a joker.

Hozzávalók:
4 tányér fõzelékhez

2 üveg jó minõségû (Bonduelle) zöldborsókonzerv (720 g = 425 kcal)
3 evõkanál liszt (4,5 dkg = 158 kcal)
2 evõkanál zsír (4 dkg = 372 kcal)
1 gerezd fokhagyma (~5 kcal)
apróra vágott petrezselyem
1 teáskanál só
1 teáskanál pirospaprika
bors

Zöldborsófõzelék

Elkészítés:

A lisztet a zsíron megpirítom, majd a tûzrõl levéve belekeverem az összetört fokhagymát (jó szolgálatot tesz ehhez az ikeás fokhagymanyomó, mindenkinek ajánlom, nagyon könnyen kezelhetõ, mosogatógépben mosható, és nem utolsó sorban fél pillanat alatt erõfeszítés nélkül kiköpi a zúzott fokhagymát), a pirospaprikát, sót, borsot és az apróra vágott petrezselyemzöldet, ami nálam télen-nyáron van, szépen lefagyasztva a mélyhûtõben. Az így elkészült rántásba beleborítom a két üveg zöldborsót levével együtt, kerüljön csak bele annak az íze is, elkeverem, felöntöm 4 dl vízzel, és pár percig még rotyogtatom, hogy besûrûsödjön. Valamiért a zöldborsófõzeléket mindig sült virslivel tálalom. Most is.

 

Elkészítési idõ: 15 perc

1 tányér fõzelék energiatartalma (virsli nélkül): 240 kcal (összesen 960 kcal)


Folytats a blogon ... katakonyha.freeblog.hu/archives/2009/...

sponsored links

Keres?s